Ранок... Чорний ранок...
26 квітня 1986 року.
Полин-трава... Стародавнє містечко пригорнулося серед лісів і ланів до світловодої Прип'яті. А звідки, з яких глибин народних придбала ти назву— полин-трава?
Чорнобиль... Мертва зона... Сьогодні такі слова гірким болем відлунюються у наших серцях. Заростають деревами, кущами, травою опромінені села. Вони порожні, мертві. Поступово руйнуються хати. Разом із ними руйнуються, зникають неповторні цінності поліської давнини.
"Про жахливу подію важко згадувати, страх проймає душу при згадці про мільйони загиблих людей, особливо молодих, які помирають повільно, але в тяжких муках.

... Читати далі »
Переглядів: 235 | Додав: Mangus_School | Дата: 04.27.2018

Сьогодні, 20 лютого, до Дня вшанування Героїв Небесної Сотні в Мангуській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 в шкільній бібліотеці вібдулася тематична книжкова виставока та експозиція «За чисті душі, що злетіли в небо».

... Читати далі »

Переглядів: 226 | Додав: Mangus_School | Дата: 02.20.2018

"Ці книжки любили читати
Ваші юні мами і тата ", - під таким девізом була організована книжкова виставка "Наші ювіляри " у шкільній бібліотеці Мангуської ЗОШ №2.
На виставці - улюблені книжки кількох поколінь читачів : знайомі з дитинства "П'ятнадцятирічний капітан" Ж. Верна, "Дядя Стьопа" С. Михалкова , повісті та оповідання про природу М. Пришвіна , література про життя та творчість цих письменників .

Переглядів: 236 | Додав: Mangus_School | Дата: 02.12.2018

28 січня 2018 року виповнилося 100 років бою під Крутами. Ми схиляємо голови перед Героями, які віддали свої життя за вільну Україну 29 січня 1918 року. 300 студентів стали на захист Батьківщини біля поліського села Крути, прийняв бій з численним військом, що напало на Українську Народну Республіку. Ця героїчна і водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов'язку - боронити її.
Цій даті присвячена книжково-ілюстративна вис ... Читати далі »

Переглядів: 198 | Додав: Mangus_School | Дата: 01.29.2018

« 1 2